Bel ons: 055 303 22 57 of stuur een email: secretariaat@ppcnpc.nl

Maatschap P&P Consult Maatschap P&P Consult

Medicatie en autorijden

Vraag gerust aan uw behandelaar of u met bepaalde medicatie mag autorijden. U kunt ook uw apotheek vragen of de site www.rijveiligmetmedicijnen.nl raadplegen.

Actueel overzicht van uw medicijngebruik

Vanaf 1 januari 2013 zijn wij wettelijk verplicht om te beschikken over een actueel overzicht van uw medicijngebruik.

Waarom? Voor goede en veilige zorg is het noodzakelijk dat zorgverleners altijd beschikken over actuele informatie over het medicijngebruik van patiënten. Op het medicatieoverzicht is alle relevante informatie in één oogopslag te zien: gebruikte en gestopte medicatie, reden van voorschrijven, allergieën en eventueel relevante informatie over laboratoriumwaarden. Ook voor P & P Consult is het belangrijk om informatie te hebben over alle medicatie die u gebruikt. Of u die nu wel of niet via P & P Consult krijgt voorgeschreven. Op deze manier kan de behandelend psychiater een goede inschatting maken hoe medicatie die wordt voorgeschreven het best kan worden afgestemd op andere medicatie die u mogelijk gebruikt.

Hoe komt u aan het overzicht?

Hoewel P & P Consult verplicht is om te zorgen voor een actueel overzicht van medicatiegebruik, kan zij deze niet zelf opvragen bij de apotheek. Dat is logisch, want wij mogen niet zomaar informatie opvragen over u. Dit zou uw privacy schaden. U kunt het overzicht echter wel zelf opvragen bij de apotheek. Apotheken zijn graag bereid om u dit overzicht te verstrekken.

Daarom vragen we u om bij uw apotheek een actueel overzicht van medicijngebruik op te vragen en hiervan een afschrift bij P & P Consult in te leveren. Dat kan per mail aan secretariaat@ppcnpc.nl, of per post naar de Sutton 15, 7327 AB Apeldoorn of u neemt het mee bij uw eerstvolgende bezoek aan onze praktijk.

Wij adviseren u om zelf ook altijd een actueel medicatieoverzicht in huis te hebben. Dit kunt u gebruiken bij een bezoek aan een specialist of als u naar het buitenland gaat.